NFA versterkt team met Rijkelt Beumer

Per 1 april is Rijkelt Beumer het team van NFA Fondsen komen versterken, als Head of Finance and Control. Rijkelt startte zijn carrière bij PWC en Hagemeyer, waarna hij gedurende 13 jaar verschillende financiële en control functies vervulde bij Brocacef/BENU.

Marcel Dost, partner van NFA: “In een aantal jaar heeft NFA zich ontwikkeld tot een integraal platform voor ondernemende (jonge) apothekers met op dit moment ca. 50 apotheken in overdracht en een sterke financiële basis. Daarbij hoort ook een continue verdere professionalisering van het team. Wij zijn erg blij dat we met Rijkelt een berg ervaring aan ons team hebben kunnen toevoegen.”

Rijkelt: “In mijn 13 jaar bij BENU/Brocacef heb ik van vele aspecten van de openbare farmacie kennis kunnen opdoen. Ik kijk er naar uit om in een kleinere, meer ondernemende, setting de inzichten en ervaringen die ik daar heb opgedaan toe te passen. Anderzijds zijn er ook grote verschillen. Zo werkt NFA samen met een grotere verscheidenheid aan partners: de ondernemende apothekers, verschillende accountantskantoren, groothandels en meerdere softwareleveranciers. Dat geeft meer complexiteit, maar ook meer mogelijkheden om inzichten te creëren. Kortom een hele mooie uitdaging.”

Over NFA

NFA Fondsen is opgericht vanuit de overtuiging dat zelfstandig ondernemerschap in de farmacie garant staat voor de beste zorg en hoogste efficiëntie. Helaas is de aankoop van een apotheek voor vele jonge apothekers niet zomaar mogelijk, vanwege de hiermee gepaard gaande financiële lasten en het ontbreken van een netwerk. NFA Fondsen maakt dit wel mogelijk door apotheken te verwerven en de jonge apotheker direct mede-eigenaar te maken. Om zo in een overzichtelijke periode de mogelijkheid te krijgen het volledige eigendom te verwerven. Gedurende die overdrachtsperiode helpen wij de apothekers hun ondernemerskwaliteiten verder te ontwikkelen.