Apotheek verkopen

Overweegt u een verkoop van uw apotheek? Dan zou NFA graag met u in contact komen om de voordelen van haar model nader bij u toe te lichten.

Waarom verkopen aan een jonge ondernemer en NFA?

 • Prijs

  u ontvangt een goede, marktconforme prijs.

 • Overdracht

  u faciliteert een overdracht zonder de nadelen die daar vaak aan kleven

 • Continuïteit

  de apotheek zal ook na een aantal jaar voor u nog herkenbaar zijn. Uw personeel komt goed terecht en de apotheek wordt geleid door een iemand met hart voor de zaak.

 • Transactiezekerheid

  door onze relaties met banken en ons fonds hebben wij beschikking over ruime financieringsmogelijkheden. We kunnen daarom snel handelen en zekerheid bieden in het verkoopproces.

 • Flexibiliteit

  we kunnen de verkoop op passende wijze structureren op basis van de wensen van verkoper.

 • Herbeleggingsopties

  U kunt (een gedeelte van) uw opbrengst herinvesteren in de fondsen van NFA. Uw positie verschuift dan van actieve eigenaar van een of een kleiner aantal apotheken, naar die van passieve (gedeeltelijk) eigenaar van een groter aantal apotheken. U blijft geïnvesteerd in de branche die u door en door kent, maar zonder de directe operationele zorgen en met gepaste risicospreiding (zie ook de pagina investeren op deze site).

Meer informatie

T: 06 – 52 395 567 (Marcel Dost) – financieel expert
T: 06 – 22 679 975 (Dirk Jan Seckel) – apotheker

Mail ons

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

NFA staat voor

 • Ondernemerschap

  wij geloven in ondernemerschap als waarborg voor de beste zorg en bij maximale efficiëntie

 • De nieuwe generatie

  wij helpen jonge apothekers op weg naar zelfstandigheid

 • Goed rendement

  tegelijkertijd realiseren wij een aantrekkelijk resultaat voor onze investeerders

“We zijn opgericht vanuit de ideologie dat ondernemerschap essentieel is voor de beste en meest efficiënte farmaceutische zorg. NFA heeft in 2017 een groep collegae bereid gevonden mee te investeren in de aankoop van apotheek Kerkdriel om daar vervolgens plek te maken voor een jonge apotheker.

Dit hebben we vervolgens meerdere keren herhaald, waarbij we het model steeds verder hebben bijgeschaafd. Intussen zijn we de pioniersfase ruimschoots ontgroeit: we beschikken over een fonds met kapitaal van collega’s en mensen buiten de branche en een organisatie die meerdere overdrachten per jaar uitvoert en begeleidt. We kunnen zodoende de komende jaren tientallen jonge collega’s een eerste duw in de rug geven. De eerste volledige overdracht is wederom een mooie mijlpaal in die ontwikkeling.”

“Kerkdriel was de eerste aankoop ooit van NFA. Het model was nog vol in ontwikkeling, maar ik ben de uitdaging aangegaan. Ik kan met veel plezier op die beslissing terugkijken, want ik heb daardoor binnen een korte tijd een apotheek kunnen verwerven. Dit was zonder NFA niet mogelijk geweest.”