NFA Fondsen neemt Service Apotheek Julius over in Baarn

Na dertig jaar was het voor Annemarie Smulders, tot voor kort eigenaresse van apotheek Julius, tijd voor een nieuwe uitdaging. Zij besloot het stokje over te dragen aan de nieuwe generatie zelfstandige apotheker. Na de overdracht aan NFA Fondsen, is Evelyn Ruiter aangesteld als beherend apotheker met de intentie dat zij na haar zwangerschapsverlof de apotheek overneemt.

Regionale apothekerscoöperatie SAVE borgt interne overdracht samen met NFA

Al vele jaren speelde Henri Sikkens, apotheker en eigenaar van apotheek Nieuwleusen, met het idee om in de regio een masterplan te ontwikkelen; apotheken in de toekomst behouden voor het individu. Zijn belangrijkste drijfveer?  Al het goede wat is opgebouwd op het gebied van farmaceutische zorg doorgeven aan de nieuwe generatie zelfstandig apothekers en niét aan de ketens. Deze aanpak is recent succesvol toegepast bij de overdracht van apotheek Dalfsen.

VJA en NFA slaan handen ineen

Dit om de nieuwe generatie te verzekeren van eigen ondernemerschap. VJA heeft samen met NFA een overeenkomst gesloten die er in voorziet dat al haar leden worden geïnformeerd over de mogelijkheden die NFA biedt voor jonge apothekers om binnen 5-7 jaar volledig eigenaar te zijn van hun eigen apotheek.