Het multidisciplinaire partnerteam van NFA heeft meer dan 70 jaar gecombineerde ervaring. Het bestaat uit apothekers die zich hebben bewezen als ondernemer, en financiële experts met ervaring en affiniteit met de branche. In de afgelopen jaren heeft het team laten zien een daadkrachtige partner te zijn voor kopers, verkopers, investeerders, banken en andere stakeholders in de branche.

Initiatiefnemers

mr.drs. M.F. Dost MiF MBV MFP

marcel_dost

Marcel Dost is vanaf de oprichting algemeen directeur van de Nederlandse Farmaceutische Zorggroep (de NFZ) geweest. Daarvoor heeft Marcel gewerkt als consultant voor groothandels, apothekers en diverse beleidsmakers in de gezondheidszorg. Vanaf 1997 tot heden werkt hij voortdurend als fusie- en overname adviseur in diverse branches. Hij heeft ervaring als bankier en als marketing consultant voor grote Nederlandse retail bedrijven. Gedurende zijn loopbaan heeft hij diverse succesvolle bedrijven opgericht. Marcel is een ervaren econoom, jurist, business valuator en financieel planner.

LinkedIn: linkedin.com/in/marcelfdost

Ludwig Castelijns

Ludwig Castelijns is senior adviseur van NFA Fondsen. Hij ziet toe op de strategie en het beleid van NFA; is betrokken bij apotheekoverdrachten en de communicatie met investeerders en andere stakeholders.
Na zijn opleiding tot apotheker heeft hij ruim 10 jaar in R&D en diverse marketing en sales functies gewerkt bij Gist Brocades /Yamanouchi alvorens hij in 1996 algemeen directeur werd bij Mosadex.
Onder zijn leiding groeide Mosadex van een organisatie met 16 medewerkers en 50 mio Euro omzet als onvolledig gesorteerde farmaceutische groothandel uit tot een full service farmaceutisch dienstverlener met ca 1800 medewerkers en 1,7 miljard euro omzet. Naast marktleider als volgesorteerde farmaceutische groothandel voor openbare apotheken  behoren ook inmiddels farmaceutische bedrijven op het gebied van productie, bereiding, verpakking , internationale handel, ICT en zorg tot de Mosadex groep. Na 25 jaar als CEO is hij nu nog verbonden aan Mosadex als adviseur.

drs. D.J. Seckel, apotheker

dirk-jan-seckel

Dirk-Jan Seckel is apotheker in Raalte en omgeving. Zijn eerste twee apotheken nam hij familiair over. Daarna werd de apotheek van een apotheekhoudende huisartspraktijk overgenomen in de nabij gelegen dorpen. Vervolgens werd dit aantal na een lokale fusie en andere overnametrajecten uitgebreid tot 6 (verspreid over 4 aanpalende gemeentes) en werden alle apotheken verplaatst naar nieuw te bouwen medisch centra. Dirk-Jan heeft bestuurlijk veel ervaring opgedaan binnen de KNMP, departementen, VJA, JZA en hybride (poliklinische- dienst) apotheek in zijn regio.

Naast deze activiteiten is hij mede-eigenaar van een farmaceutische groothandel, een detacheringsbureau dat actief is in de farmaceutische branche en mede eigenaar van instellingen apotheek Salland.

LinkedIn: linkedin.com/in/seckel

drs. B. van der Arend, apotheker

bart_van_der_arend

Bart van der Arend is apotheker te Sint Anthonis en Boxmeer. Startte z’n eerste apotheek door overname van apotheek houdende huisartsen. Om later door familiare overname de apotheken uit te breiden. Hij maakt deel uit van de commissie van het Formularium Rijk van Nijmegen en is voorzitter van de apothekers vereniging Rijk van Nijmegen en de Stichting Transmuraal Formularium Rijk van Nijmegen. Daarnaast is hij voormalig bestuurslid van de VJA en de JZA.

Naast deze activiteiten is hij mede-eigenaar van een farmaceutische groothandel, een detacheringsbureau dat actief is in de farmaceutische branche en mede eigenaar van instellingen apotheek Maasheggen.

LinkedIn: linkedin.com/in/bartvanderarend

T. van Remmen

Thijs van Remmen komt uit een apothekersnest en heeft een belang in een apotheek en medische centra in Overijssel. Professioneel heeft hij de afgelopen 15 jaar met name buiten de branche ervaring opgedaan als strategisch consultant, bankier en investeerder. Hij werkte onder andere bij een gerenommeerde zakenbank en bij verschillende investeringsfondsen, waaronder vijf jaar als partner bij Gilde Equity Management.

Bij NFA komen deze twee werelden weer bij elkaar en kan Thijs investeringservaring en financiële expertise inzetten in de branche.

LinkedIn: linkedin.com/in/thijsvanremmen

I. van Loon

Na afronding van zijn studie Bedrijfskader op de Hogeschool Utrecht is Ivo van Loon gaan werken op de kredietadministratie bij Van Lanschot Bankiers. In 2011 heeft hij binnen de bank promotie gemaakt als relatiemanager binnen het team apothekers. In de jaren die volgden heeft hij de branche goed leren kennen en zijn netwerk kunnen verbreden. Sinds 2017 is hij werkzaam als Management Specialist voor het NFA. Hij houdt zich bezig met alle de aspecten van koop en verkoop transacties (financiering, documentatie, due dilligence, etc.) en de monitoring van de apotheken in de portfolio.

LinkedIn: linkedin.com/in/ivovanloon

R. Huigens

Riet Huigens is gediplomeerd farmaceutisch consulent. Na een periode als onder meer productmanager voor farmaceutische en medische technologiebedrijven heeft zij meer dan tien jaar leiding gegeven aan het team van de Maarnse apotheek. Sinds 2013 is zij als drijvende operationele kracht betrokken bij een koepelorganisatie voor apotheekhoudende huisartsen en een groothandel gericht op diezelfde groep. Vanaf begin 2018 heeft zij meegewerkt aan de oprichting en bedrijfsvoering van een nieuw zorginkoopcollectief voor openbare apotheken. Sinds maart 2020 ondersteunt zij nu ook het team van NFA.

LinkedIn: linkedin.com/in/riethuigens

W. Booms

Wilma Booms heeft een jarenlange ervaring in de farmacie. Vanaf 2009 is zij werkzaam geweest bij Napco en NControl. Vanaf het begin is zij betrokken geweest bij de oprichting van NFZ. Daar was zij verantwoordelijk voor het officemanagement en contractadministratie. In 2020 heeft zij bij VNA gewerkt.

Sinds 1 januari 2021 maakt zijn deel uit van het team van NFA. Bij NFA is zij verantwoordelijk voor het kantoormanagement, (financiële) administratie en uitvoeren van controles en analyses. 

LinkedIn: linkedin.com/in/wilma-booms

S. van der Ven

Stijn van der Ven is analist bij NFA. Voor zijn start bij NFA heeft hij stage gelopen bij adviesbureau Rebel in Rotterdam en als hoofdauteur aan een academisch artikel gewerkt op de Erasmus Universiteit. Stijn studeerde Liberal Arts & Sciences aan Erasmus University College, met als majorEconomics & Business. Hij heeft ook een master Financial Economics en een master Financieel Recht behaald, beide aan de Erasmus Universiteit. 

Stijn is verantwoordelijk voor het uitvoeren van marktonderzoek en analyses bij aankoop-, verkoop- en financieringstrajecten.  

LinkedIn: linkedin.com/in/stijn-van-der-ven

Historie

Het initiatief achter NFA is in 2017 gestart onder de naam Nederlands Farmaceutisch Apothekersfonds. In de periode tot medio 2020 zijn in 8 transacties 25 apotheek vestigingen aangekocht, waarbij voor iedere transactie separaat investeerderskapitaal is aangezocht. Daarnaast heeft NFA bemiddeld in een aantal overdrachten naar zelfstandige ondernemers.

Na deze voortvarende start is besloten in de volgende fase te opereren vanuit een fondsstructuur. Voor investeerders biedt dit het voordeel van een betere toegang tot de transacties en risicospreiding. NFA kan in deze structuur nog daadkrachtiger optreden en groter aantal overdrachten per jaar faciliteren.

NFA staat voor

  • Ondernemerschap

    wij geloven in ondernemerschap als waarborg voor de beste zorg en bij maximale efficiëntie

  • De nieuwe generatie

    wij helpen jonge apothekers op weg naar zelfstandigheid

  • Goed rendement

    tegelijkertijd realiseren wij een aantrekkelijk resultaat voor onze investeerders