NFA draagt de eerste apotheek, Apotheek Kerkdriel, volledig over aan apotheker

NFA helpt ondernemende apothekers op weg met als doel hen volledig eigenaar van een apotheek te maken binnen 5 tot 7 jaar. Sinds de oprichting van NFA-fondsen in 2017 zijn ruim 30 apotheken aangekocht en in een dergelijk overdrachtsmodel geplaatst.

De eerste aangekochte apotheek was apotheek Kerkdriel. NFA kan met trots meedelen dat apotheek Kerkdriel recent voor 100% is overgedragen aan Nina Winters. De combinatie van goed ondernemerschap, coaching en vertrouwen van investeerders heeft ervoor gezorgd dat de overname al binnen 3,5 jaar gerealiseerd is.

Nina Winters: “Kerkdriel was de eerste aankoop ooit van NFA. Het model was nog vol in ontwikkeling, maar ik ben de uitdaging aangegaan. Ik kan met veel plezier op die beslissing terugkijken, want ik heb daardoor binnen een korte tijd een apotheek kunnen verwerven. Dit was zonder NFA niet mogelijk geweest.”

Bart van der Arend, partner van NFA: “We zijn opgericht vanuit de ideologie dat ondernemerschap essentieel is voor de beste en meest efficiënte farmaceutische zorg. NFA heeft in 2017 een groep collegae bereid gevonden mee te investeren in de aankoop van apotheek Kerkdriel om daar vervolgens plek te maken voor een jonge apotheker.

Dit hebben we vervolgens meerdere keren herhaald, waarbij we het model steeds verder hebben bijgeschaafd. Intussen zijn we de pioniersfase ruimschoots ontgroeit: we beschikken over een fonds met kapitaal van collega’s en mensen buiten de branche en een organisatie die meerdere overdrachten per jaar uitvoert en begeleidt. We kunnen zodoende de komende jaren tientallen jonge collega’s een eerste duw in de rug geven. De eerste volledige overdracht is wederom een mooie mijlpaal in die ontwikkeling.”

NFA fondsen open voor nieuwe investeerders

Sinds 2017 helpt NFA Fondsen ambitieuze apothekers aan hun eigen apotheek. NFA geeft deze jonge apothekers de kans ondernemer te worden en na een aantal jaar de apotheek voor de volle 100% over te nemen.

Een hele mooie kans voor deze jonge apothekers, maar ook voor u. Door te investeren in ons fonds ondersteunt u namelijk niet alleen hun ondernemerschap, maar realiseert u ook een net rendement.

Op dit moment is ons fonds geopend voor nieuwe investeerders. Wilt u negatieve rente voorkomen en/of zoekt u nog een goede bestemming voor uw winst, jaarkorting of eventuele Mosadex uitkering? Laat u dan door ons informeren over participatie in ons fonds.

Deelname is mogelijk van zowel prive (Box 3) als vanuit uw (holding)BV.