Ludwig Castelijns sluit zich aan bij NFA Fondsen

Ludwig Castelijns, tot voor kort CEO van de Mosadex groep, heeft zich aangesloten bij NFA Fondsen. Hij zal als Senior Adviseur toezien op de strategie en het beleid van NFA en zal verder betrokken zijn bij apotheekoverdrachten en de communicatie met investeerders.

“Zelfstandig ondernemerschap voor jonge apothekers in de openbare farmacie wordt steeds complexer. Een aantal jaar geleden is het initiatief van NFA ontstaan en inmiddels zijn reeds zo’n dertigtal apotheken samen met jonge collegae aangekocht. Daarbij is het veelal ook zo dat verjonging de gewenste innovatie versnelt.”, aldus Castelijns.

“De NFA gaat nu een nieuwe fase in en heeft zich ontwikkeld tot een speler die in staat is om aanzienlijke aantallen apotheken over te nemen en deze aandachtig te begeleiden. Het vertrouwen in deze vernieuwde NFA organisatie, en de concrete actuele behoefte in de markt, heeft mij doen besluiten om al zo kort na mijn terugtreden als eindverantwoordelijke van de Mosadex groep mij voor de NFA in te gaan zetten.”

Het partnerteam van Marcel Dost, Thijs van Remmen, Dirk-Jan Seckel en Bart van der Arend is verheugd met zijn komst: “Het toetreden van Ludwig tot ons team is een significante versterking en zal zonder twijfel bijdragen aan ons succes. Daarnaast zien we het als een belangrijke lakmoesproef voor waar we staan. Ruim drie jaar geleden zijn we NFA vanuit niets gestart. Sindsdien hebben we ons model verder verfijnd. Dat iemand met de statuur van Ludwig zich bij ons aan wil sluiten is een bevestiging voor onszelf en de buitenwereld dat we sinds de oprichting binnen onze ideologische koers de juiste afslagen hebben genomen.”

Over Ludwig Castelijns

Ludwig Castelijns is senior adviseur van NFA Fondsen. Hij ziet toe op de strategie en het beleid van NFA; is betrokken bij apotheekoverdrachten en de communicatie met investeerders en andere stakeholders.

Na zijn opleiding tot apotheker heeft hij ruim 10 jaar in R&D en diverse marketing en sales functies gewerkt bij Gist Brocades /Yamanouchi alvorens hij in 1996 algemeen directeur werd bij Mosadex.

Onder zijn leiding groeide Mosadex van een organisatie met 16 medewerkers en 50 mio Euro omzet als onvolledig gesorteerde farmaceutische groothandel uit tot een full service farmaceutisch dienstverlener met ca 1800 medewerkers en 1,7 miljard euro omzet. Naast marktleider als volgesorteerde farmaceutische groothandel voor openbare apotheken  behoren ook inmiddels farmaceutische bedrijven op het gebied van productie, bereiding, verpakking , internationale handel,  ICT en zorg tot de Mosadex groep. Na 25 jaar als CEO is hij nu nog verbonden aan Mosadex als adviseur.

Over NFA Fondsen

Nederlands Farmaceutisch Apothekersfonds is in 2017 in het leven geroepen om apothekers op weg te helpen naar ondernemerschap. Wij geloven dat lokaal ondernemerschap essentieel is voor onze fondsen en kopen apotheken tegen een eerlijke prijs. Ondernemende apothekers kunnen op aantrekkelijke voorwaarden participeren en krijgen de volledige operationele verantwoordelijkheid over de apotheek. NFA en haar netwerk van coaches ondersteunt de apothekers in de ontwikkeling van hun ondernemerschap en het realiseren van optimale kwaliteit en efficiëntie. Apothekers kunnen het aandeel van NFA na vijf tot zeven jaar overnemen en zo volledig eigendom van de apotheek verwerven.