Jonge apothekers vormen cluster van Amstelveense Apotheken

In 2018 hebben de jonge, ondernemende apothekers Kenny van Deventer en Nitika Chouhan met behulp van NFA Fondsen een viertal apotheken in Amstelveen gekocht. Onlangs is hier een 5de apotheek aan toegevoegd. Samen vormen zij, na een intensieve reorganisatie, de Amstelveense Apotheken; Drie apotheken in medisch centra verdeeld over Amstelveen-Noord.

Een grote overname, met ook een groot verschil als resultaat; Concurrentie tussen de apotheken in het verleden heeft plaats gemaakt voor synergie en schaalgrootte. Samen maken ze het verschil en kunnen ze door groeien voor het bieden van de meest optimale zorg in de regio.

Totstandkoming overname apotheken

Apotheker Nikita Chouhan: “NFA Fondsen heeft ons geholpen bij de overname van de apotheken. De visie van de NFA sprak mij enorm aan: jonge apothekers in 5 jaar tijd aan een eigen apotheek helpen, vanaf dag 1 als mede-eigenaar te starten en te helpen de apotheken tot een succes te brengen.”

Apotheker Kenny van Deventer: “De overname van de apotheken was een enorme uitdaging, maar samen met NFA Fondsen hebben wij dit van te voren helemaal uitgedacht. Met behulp van een goede ondersteuning van coaches en financiële deskundigen binnen NFA, hebben wij in een korte tijd een drietal vestigingen gesloten en verhuisd, een geheel nieuw medisch centrum gestart en de andere apotheken, welke al onderdeel waren van een medisch centrum, nieuw leven ingeblazen.

Amstelveense Apotheken

Nitika en Kenny zijn nu de trotse bezitters van drie goed lopende apotheken in medisch centra Zonnestein, Molenweg en Randwijck.

Chouhan en Van Deventer zoeken met hun apotheken bewust de samenwerking op.

“Wij vestigen ons daarom bij voorkeur in gezondheidscentra”, legt Van Deventer uit. “In zo’n centrum hebben we letterlijk korte lijnen met de huisartsen en andere zorgverleners. Bovendien willen we zichtbaar zijn in de wijk, voor bijvoorbeeld de wijkverpleging. Dat maakt dat we echt met elkaar de patiënt kunnen behandelen. De zorg is echt al goed geregeld; wij zien kansen waar het nóg beter kan. In de toekomst staat de patiënt nog meer centraal. Dat kunnen we nog beter organiseren.”

amstelveense-apotheken.nl