Touwtjes zelf in handen

“Als ik ergens weinig voor moet doen, dan vind ik het niet leuk.” Zelfstandig apotheker Maud Koch van Service Apotheek Niersstad koos heel bewust voor een zelfstandige apotheek. Voor die investering heeft ze hulp gekregen van NFA. Waarom? Na vijf jaar is de apotheek volledig van haar en tot die tijd kan ze op begeleiding rekenen.

“Soms twijfel je of je bedrijfsmatig of juridisch gezien een goede beslissing neemt. Dan is er een sparringspartner. Ik hoef niet alles alleen te doen.”

Ook toen Maud recent in een vervelende privésituatie terecht kwam, stond de NFA voor haar klaar. “Alleen al doordat ik wist dat ik op hen kon terugvallen, kon ik blijven doorwerken. Ze nemen dan een paar bedrijfsmatige zaken uit handen, waardoor je gewoon de apotheek kunt blijven runnen.”

Volgens haar is dat dé manier om iemand het ondernemerschap te leren. “Ik heb niks aan iemand die alles voorkauwt. Laat mij maar op een positieve manier aanrommelen. En als er echt nood aan de man is, wordt er ingegrepen. Ik mag fouten maken en daar leer ik super veel van.”

De NFA laat Maud ook zelf invullen hoe zij zorg wil verlenen. “Als zelfstandig apotheker ben ik niet beperkt. Ik heb de touwtjes zelf in handen.” Binnenkort meer over hoe Maud zorgverlening invult en hoe Service Apotheek haar ondersteunt.

Bron: Service Apotheek