Succesvolle overname apotheek Groesbeek door NFA Fondsen

Met 32 jaar toewijding aan apotheek Groesbeek, waarvan 25 als eigenaar, voelde Marie-José Scheepens-Los dat het moment daar was om plaats te maken voor een jongere, enthousiaste apotheker en kwam in contact met NFA.

“De gedachtegang van NFA sprak mij echt aan. Ook voor het team in de apotheek vond ik het belangrijk dat er weer een vaste apotheker kwam. Bij de verkoop aan ketens wordt er gerouleerd met apothekers en is alles minder persoonlijk. Daar sta ik zelf niet achter.” aldus Marie-José.

NFA als ondersteunende partner:

NFA bleek een waardevolle partner tijdens het proces. Ze hielpen Marie-José bij het vinden van een geschikte opvolger. De samenwerking verliep vlekkeloos, met korte lijntjes en snelle, effectieve communicatie.

Ze zou NFA zonder aarzeling aanraden, niet alleen vanwege de kansen die ze bieden aan jonge apothekers, maar ook vanwege het plezierige en efficiënte proces.

Een nieuw hoofdstuk met Arezo Salemi:

Arezo, haar opvolger, was al geruime tijd op zoek naar een eigen apotheek toen NFA haar de kans bood om apotheek Groesbeek over te nemen. Hoewel ze de apotheek niet kende, sprak het concept van NFA haar aan vanwege positieve ervaringen van een oud-studiegenoot en congressen zoals van VJA en KNMP.

Zo vertelt Arezo: “Nadat ik kenbaar had gemaakt eigenaar te willen worden van een apotheek, kreeg ik in september 2023 al een belletje van NFA. Na een aantal gesprekken met NFA bleek ik de juiste persoon te zijn voor apotheek Groesbeek en startten we gelijk het hele proces.” De ondersteuning die ze ontving van NFA bij het opzetten van haar BV en het regelen van financiële zaken was een belangrijk onderdeel van het overnameproces.

Toekomst apotheek Groesbeek

De charme van apotheek Groesbeek blijft, maar Arezo heeft mooie plannen voor de toekomst van de apotheek, doorbouwend op hetgeen haar voorganger al had ingezet.

“Ik wil verschillende innovaties introduceren in de apotheek, zoals papierloos werken. Ook wil ik de (nu al goede) processen verbeteren en optimaliseren waar dat kan om efficiënter te werken. Het is fijn om dit samen met het huidige team aan te pakken, die openstaan voor deze doorontwikkeling ”

De naadloze overgang van Apotheek Groesbeek naar Arezo als opvolger, onderstreept de succesvolle samenwerking tussen Marie-José, Arezo en NFA het belang van een professionele en ondersteunende partner bij overdrachten voor apotheken. De betrokkenheid van NFA heeft niet alleen de continuïteit van de apotheek gewaarborgd, maar ook een platform geboden voor jonge ondernemers om hun ambities te verwezenlijken.