NFA neemt 4 apotheken over in Rotterdam

Met de recente overnamen door NFA in Rotterdam zijn sinds kort Dylan van der Vusse en Ilse van Duijn de nieuwe bestuurders van Apotheken Pendrecht, Zuidplein, Tarwezigt, welke zij hebben overgenomen van Mariëlla de Rooij-Duran. Daarnaast hebben zij ook apotheek Van Waert overgenomen van René van der Wardt. Daarmee geven Mariëlla en René het stokje door aan de jonge generatie.

Ilse, die onder andere is opgeleid door oud-bestuurder Mariëlla, deelt haar enthousiasme over de mogelijkheden die NFA haar geboden heeft. “Mariëlla heeft Dylan en mij opgeleid tot de apotheker die wij vandaag de dag zijn. Het was geweldig om de kans te krijgen om de nieuwe bestuurder te worden met de hulp van NFA. De steun van NFA door het hele proces heen was erg fijn,” vertelt Ilse. De drie apotheken Pendrecht, Tarwezigt en Zuidplein zijn niet nieuw voor Ilse. In 2017 heeft Ilse haar specialisatie tot openbaar apotheker gedaan bij Apotheek Pendrecht. Na de specialisatie heeft ze hier gewerkt als tweede apotheker en in 2022 is ze overgestapt naar Zuidplein als beherend apotheker. Haar kennis van de apotheken, gecombineerd met de visie en ondersteuning van NFA, belooft een toekomst van voortdurende zorg en innovatie.

Dylan, ook nieuw in zijn rol, maar al wel bekend met Apotheek Pendrecht waar hij in 2021-2022 zijn specialisatie tot openbaar apotheker heeft gedaan, benadrukt de waarde van NFA’s betrokkenheid: “Van een soepele overdracht bij de notaris tot de coaching en ondersteuning bij het opzetten van een holding, NFA was er op elk moment om te ondersteunen.” Wat Dylan meebrengt naar de apotheek? “Met mijn komst als bestuurder krijgen de patiënten en collega’s een energieke apotheker die zich bezighoudt met het optimaliseren van processen. “

Aan de kant van de vertrekkende bestuurders delen René en Mariëlla hun beweegredenen voor de overdracht, waarbij ze de focus leggen op het belang van schaalgrootte, efficiëntie, en het doorgeven van het stokje aan een nieuwe generatie.

“Het was tijd voor iets nieuws, zowel voor mij als voor de apotheken,” zegt Mariëlla, die trots is op het overdragen van de verantwoordelijkheid aan haar opgeleide opvolgers.

De overnamen symboliseren niet alleen een verandering in leiderschap maar ook een belofte voor de toekomst.

Met de ondersteuning van NFA Fondsen en de visie van Ilse en Dylan, zetten de apotheken in Rotterdam stappen naar een toekomst vol mogelijkheden en verbeteringen, ten bate van zowel patiënten als het apotheekteam. “Dankzij NFA kunnen we onze droom verwezenlijken en tegelijkertijd de gemeenschap dienen. Het is een win-win voor iedereen,” concludeert Dylan, terwijl Ilse toevoegt: “We zijn klaar om deze uitdaging aan te gaan en de apotheken van onze voorgangers voort te zetten en uit te bouwen.”