NFA als vangnet voor jonge apotheek-eigenaren

Bron: Het Apotheekloket

NFA als vangnet voor jonge apotheek-eigenaren

Een eigen apotheek beheren is niet voor iedere apotheker vanzelfsprekend. Want ook al is de droom er, het financiële plaatje is vaak moeilijk rond te krijgen. Des te blijer zijn apothekers Padideh Costa en Tara van der Linden. Samen beheren zij drie apotheken: Aerdenhout Apotheek, Bennebroekse Apotheek en Delta Apotheek. Zonder NFA hadden zij deze overnames niet kunnen bekostigen.

Tara: “Voor een startende apotheker is het bedrag tussen de lening van de bank en de vraagprijs moeilijk te overbruggen.”

Padideh maakte kennis met NFA door een jaargenoot. Zij vertelde haar veel over het concept en heeft zelf ook een aantal apotheken overgenomen. “Ik wilde altijd al graag een eigen onderneming beginnen, dus haar verhaal sprak me erg aan. Toen ben ik met een recruiter van NFA het gesprek aangegaan. Dat was een fijn gesprek en na een tijdje hoorde ik dat ik twee apotheken kon overnemen. Dat zou ik dan niet alleen doen, maar samen met iemand.”

“Ik had tijdens mijn studie Farmacie niet per se de wens om een eigen apotheek te beheren”, vertelt Tara. “Maar ik werd erop gewezen dat een eigen apotheek via NFA een leuke constructie voor mij kon zijn, dus ik ben daar gaan praten. Uiteindelijk werd ik gebeld dat ze twee apotheken hadden gevonden. Eén daarvan bleek de apotheek te zijn waar ik op dat moment werkzaam was.”

Padideh en Tara zijn aan elkaar gekoppeld door Bart van der Arend, coach bij NFA en apotheker. Hij zag potentie in de apothekers en voelde dat zij elkaar goed aanvullen. Padideh: “Eerlijk gezegd vond ik het heel fijn dat ik het niet alleen hoefde te doen. Dat je iemand hebt waarmee je kunt sparren en overleggen. Natuurlijk was het ook spannend, want je kent iemand niet. Tot op heden gaat het hartstikke goed!”